Meg(cs)úsztuk!

Egyházmegyei Ifjúsági találkozó Budafokon - Szemerei Gábor Benjamin budahegyvidéki lelkészjelölt beszámolója

Január 4-én közel negyvenen látogattuk meg a budafoki evangélikus gyülekezeti termet, ahol teával, süteményekkel és rágcsálnivalóval vártak minket.

Az egyházmegye ifjúságával, benne tíz bátor hegyvidéki titánnal közösen énekeltünk, röviden ismerkedtünk, majd a templomban Sztyehlik Csaba ifjúsági referens áhítatára mentünk át. Egy-egy kavics formájában mindenki letehette az oltár elé a fáradalmait, vagy a terheit, amiket hordozott. Eztán mindenki gyertyát gyújtott az örömök számára, amikkel érkezett. Végül a tanítványok elhívásának történetéről és a tanítványok sokszínűségéről tartott igehirdetést hallgattuk meg, melyben az üzenet számunkra a felelősség volt. Nekünk is, sokszínű, fiatal, életerős tanítványokként feladatunk Jézus követése és az evangélium továbbadása.

Az igével felvértezve indultunk tovább a korcsolyapályára, ami úgy 30 méterre feküdt a templomtól így szinte csak a kertig kellett kilépnünk. A gyerekek szinte repültek, mint az idő, úgyhogy gyorsan véget is ért az alkalom, mindenki őszinte bánatára. A néhány esésért járó vigaszdíjat kiosztottuk, majd elindult mindenki haza a saját gyülekezetébe. Örülünk a fiataljaink bimbózó kapcsolatainak és persze nagyon várjuk a folytatást! Ha már így épségesen, Istennek hála, meg(cs)úsztuk.

Szemerei Benjamin

Napi ige

Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az Úr tervei valósulnak meg. (Péld 19,21)

Legyetek tehát bölcsek és józanok, hogy imádkozhassatok. Mindenekelõtt legyetek kitartóak az egymás iránti szeretetben? (1Pt 4,7?8)