"Az olyan advent tetszik..."

Egy igeszakasz – három igehirdető – négy muzsikus.
Adventi zenés áhítatok a kelenföldi evangélikus templomban – gyűjtés hajléktalanok és menekültek részére.
 
Nekem az olyan böjt tetszik, amikor leoldod a jogtalanul fölrakott bilincseket, kibontod a járom köteleit, szabadon bocsátod az elnyomottakat, és összetörsz minden jármot! Oszd meg kenyeredet az éhezővel, vidd be házadba a szegény hajléktalant, ha meztelen embert látsz, ruházd fel, és ne zárkózz el testvéred elől! Akkor eljön világosságod, mint a hajnalhasadás, és hamar beheged a sebed. Igazságod jár előtted, és az ÚR dicsősége lesz mögötted. Ha segítségül hívod az URat, ő válaszol, ha kiáltasz, ezt mondja: Itt vagyok! Ha majd senkire sem raksz jármot, nem mutogatsz ujjal, és nem beszélsz álnokul, ha falatodat megosztod az éhezővel, és jól tartod a nincstelent, akkor fölragyog a
sötétben világosságod, és homályod olyan lesz, mint a déli napfény. Az ÚR vezet majd szüntelen; kopár földön is jól tart téged, és csontjaidat megerősíti. Olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz. (Ézs 58,6-11) A budapest-kelenföldi gyülekezet az idei adventben meghirdetett három zenés esti áhítatának a perselypénzét egyházunk hajléktalanokat és menekülteket segítő diakóniai programjaira gyűjtötte. A választott textus, a sorozat címe is a rászorulókon való segítésre „érzékenyítette” az igehallgatókat. 
 
A 2018-as adventi-karácsonyi időszakban újra megvalósult a kelenföldiek jótékonysági vására is. A lakásifi csapata szervezte vásár - melyen saját készítésű tárgyak mellett bolhapiac is volt - összbevétele 224800 Ft lett, emellett 33000 Ft céladomány érkezett a MEVISZ Bárkának. Természetesen a szervezőkkel egyeztetve a gyülekezet eljuttatta az összegeket a támogatott Fikisha kenyai utcamissziónak és a MEVISZ Bárkának. A kelenföldi gyülekezet 2019 adventjére is tervezi a folytatást.
 
 Gáncs Tamás, kelenföldi igazgató lelkész

Napi ige

Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az Úr tervei valósulnak meg. (Péld 19,21)

Legyetek tehát bölcsek és józanok, hogy imádkozhassatok. Mindenekelõtt legyetek kitartóak az egymás iránti szeretetben? (1Pt 4,7?8)