Budapest Kelenföld - Laulujoutsen

A magyarországi finnek körében 2009 adventjén alakult női énekegyüttes tagjai Magyarországon élő, dolgozó és tanuló finnek, valamint néhány finnül jól tudó magyar, évadtól függően 6-12 fő. Otthonuk a Budapest–Kelenföldi Evangélikus Egyházközség, ahol az 1980-as évek óta rendszeresen tartanak finn istentiszteleteket.

A finnek nemzeti madaráról, az énekes hattyúról elnevezett együttes elsősorban a finn közösség alkalmain szolgál – adventi és húsvéthétfői istentisztelet, Legszebb karácsonyi énekek, nemzeti ünnepek és a finn iskola alkalmai – de felléptek a Kórusok éjszakáján (2016, 2018) és a Kórusok téli éjszakáján (2018), valamint finnes civil szervezetek rendezvényein és családi ünnepeken is.

Az elsősorban finn kortárs szerzők műveit és feldolgozásait éneklő együttes vezetője Pap Kinga Marjatta (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), aki folyamatosan fogadja elsősorban finn (másodsorban finnül jól tudó magyar) érdeklődő énekesek jelentkezését.

https://www.facebook.com/Laulujoutsen

Napi ige

Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az Úr tervei valósulnak meg. (Péld 19,21)

Legyetek tehát bölcsek és józanok, hogy imádkozhassatok. Mindenekelõtt legyetek kitartóak az egymás iránti szeretetben? (1Pt 4,7?8)